Waarom doen wij dit?

Wist jij dat er jaarlijks 27.000 mensen het ziekenhuis in belanden door verkeerd medicijngebruik en dat dit op nummer 3 staat als doodsoorzaak? Dit is iets wat er mede ertoe heeft geleid dat wij het initiatief MedicinX zijn begonnen. Dit is een project dat wat langer zal duren, omdat het zoveel componenten bevat.

Het is onze droom om patiënten beter te begrijpen. wij willen begrijpen, waarom dit soort incidenten gebeuren. Alles begint namelijk bij de patiënt. wij hebben mede hierdoor besloten om MedicinXP op te zetten. Met MedicinXP willen wij niet alleen begrijpen wat voor bijwerkingen patiënten ervaren, maar ook of zij bijvoorbeeld genoeg informatie hebben meegekregen van de desbetreffende huisarts, of de patiënt al eerder bijwerkingen heeft gemeld bij zijn of haar huisarts, tot welke bloedgroep iemand behoort, in welke provincie iemand woont, een uitgebreide beschrijving van de bijwerking en of iemand onderliggende gezondheidsproblemen heeft. Dit is geheel anoniem, dus geen naam, achternaam of emailadres tijdens het doorgeven van een bijwerking.

Het is een geheel anonieme dashboard voor iedereen in Nederland. Patiënten beter begrijpen is het begin van een betere zorg. Dat is de missie van MedicinX en MedicinXP. Onze visie is persoonlijke behandelingen voor elk patiënt over heel Nederland. door middel van een nationaal platform kunnen wij met ze alle patronen gaan herkennen, want alleen samen kunnen wij dit! Een betere zorg krijgen wij door elkaar beter te begrijpen.

MedicinXP-visie-missie
Ons team

Seyfullah-Semen-CEO-Medicinxp

Seyfullah Semen

Founder @ MedicinXP | Founder @ MedicinX


Volg op social media

Rozan-Ibrahim-Medicinxp

Rozan Ibrahim

Apotheker en Adviseur @ MedicinXP


Volg op social media

Servaas-Hiel-Medicinxp

Servaas Hiel

Farmaceut en Adviseur @ MedicinXP


Volg op social media